latexspuiten

Latexspuiten, niet zo duur wel zo strak

Het zit er zo zoetjesaan aan te komen. De muren zijn aan een verfbeurtje toe. De huidige kleur zit er alweer jaren op, ze is vervuild en je zou eigenlijk ook wel eens een ander kleurtje willen. Je staat voor de keuze het zelf te doen, iets waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt, of een dure schilder laten komen. Maar is een schilder altijd nog wel zo duur? Niet als je de muren laat spuiten in plaats van verven met de rol. Doordat er veel minder verf gebruikt wordt en daarnaast de arbeidstijd behoorlijk korter is kan latexspuiten veel goedkoper uitgevoerd worden dan het traditionele rollen.Oogstrelend mooi spuitwerk
Iedereen die zelf ooit eens een muur of een plafond geverfd heeft kent het verschijnsel van strepen langs de randen en in de hoeken. Op plaatsen waar je een kwast hebt gebruikt en de verflagen elkaar overlapt hebben is de kleur intenser. Met name op sterk vervuilde ondergronden of stucwerk dat een ruw oppervlak heeft is het gelijkmatig in de latex zetten van de wand met de rol echt een klus die een zeer hoge moeilijkheidsfactor heeft. Van al deze problemen ben je verlost als je de muurverf aan laat brengen met een latexspuitmachine.Latexspuiten gebeurt met een airless verfspuitmachine. De onder druk genevelde verf komt tijdens het spuiten in een gelijkmatige laag tot in de moeilijkste hoekjes en ongemakkelijkste ondergronden. Je muren spuiten kan je wanneer je een beetje handig bent in principe zelf. Maar… en zo is het met alles eigenlijk, alleen een ervaren schilder die elke dag dit werk doet levert werkelijk strak spuitwerk. Gelijkmatig spuiten is ook iets wat je leren moet. Daar komt nog bij dat je met de in kluswinkels verkochte verfspuiten bij lange na niet dezelfde spuitkwaliteit haalt als met een professionele airless verfspuitmachine. Eigenlijk onnodig te vermelden dat je die ook voor die ene keer niet aan gaat schaffen. Je bespaart jezelf dus een hoop werk, denk ook aan de voorbereiding van het afplakken van de vloer en het opruimen achteraf, als je het bespuiten van de muren met latex overlaat aan de vakbekwame schilder.

latexspuiten toepasbaar op elke ondergrond

Anders dan met rollen of kwasten hecht spuitwerk op elke willekeurige ondergrond. Een stenen reliëf, poets- en stucwerk worden met spuitlatex niet dicht gespoten. In tegenstelling tot rolwerk waarbij er door de hoeveelheid verf sierpleisterwerk enigszins afgevlakt en opgevuld wordt blijft met latexspuiten alle structuur goed zichtbaar. Al naar gelang de ondergrond, de mate van vervuiling en de kleur worden er één dikke of twee dunne lagen latex aangebracht.

In nieuwbouw worden de plafonds doorgaans gespoten met een korrelpleister en muren over het algemeen behangklaar opgeleverd. Behangklaar is echter voor ons niet spuitklaar. Voor een echt goed hechtende strakke gladde afwerking moet de muur eerst nog behandelt worden met een eindlaag. Na opgave in de offerteaanvraag maken wij zelf de wanden spuitklaar.

Prijs/kwaliteit verhouding latexspuiten

Net zoals met vele producten is het ook bij een verf als spuitlatex alle waar naar zijn geld. De keuze voor welke kwaliteit verf je neemt hangt af van de ruimte waarvoor ze bestemd is. Voor een slaapkamer zou je bijvoorbeeld een goedkopere verfsoort kunnen nemen dan voor een keuken, woonkamer of werkplaats. Het verschil zit in de hoeveelheid kalk die er in de verf zit. Hoe hoger het kalkgehalte in de verf hoe lager de prijs. Dit brengt als neveneffect met zich mee dat een verflaag van een goedkopere soort veel lastiger schoon te maken is. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij daarom altijd een iets duurdere verfsoort te nemen. Gemiddeld liggen de prijzen van latexspuiten tussen de € 6,- en € 14,- per vierkante meter voor de kleinbouw. Hoe groter echter de oppervlakten, zoals industriële ruimten, hoe lager de prijs per vierkante meter.

latexspuiter nodig!

latexspuiters vergelijken? gratis offertes opvragen

latexspuiters